Chat with us, powered by LiveChat
 

Voor opdrachtgevers

Een snelle, kwalitatieve, efficiënte én persoonlijke dienstverlening. Dát is waar wij voor staan. We zijn open, eerlijk en werken zonder tussenkomst van andere bureaus. Vertrouwen en partnership staan bij ons voorop. 

Kandidaten en opdrachtgevers stellen wij centraal; dedicated accountteams verdiepen zich voortdurend in hen. Van opdrachtgevers wordt informatie vergaard over de organisatiecultuur, specifieke werkwijzen, toekomstige ontwikkelingen en politieke verhoudingen. En over de positie van ICT, gehanteerde systemen en de ICT-behoefte.
Van kandidaten komen we te weten waar ze toe in staat zijn. Waar ze het best gedijen, wat hun persoonlijkheid is en waar hun ambitie ligt. We beoordelen hen op hard skills én of zij in de organisatiecultuur passen.

ONS PROCES

1. AANVRAAG
Binnen 1 uur na ontvangst: Bevestigen aanvraag en verwerken in recruitmentsysteem.
2. ANALYSE
Binnen 1 uur na ontvangst: Contact met behoeftesteller en aanvullende info inwinnen. SMART maken van aanvraag.
3. BENADERING
Binnen 1 uur na ontvangst aanvraag: Benaderen kandidatenpool, eigen database, leveranciers. Uitzetten via wervingskanalen en pro-actief hunten.
4. SELECTIE
Doorlopend: Verwerken van alle reacties. Opstellen longlist o.b.v. harde criteria. Shortlist o.b.v. nadere analyse (minimaal 3 kandidaten).
5. INTAKE
Doorlopend: Persoonlijke gesprekken volgens STAR-methodiek. Kennis, ervaring en vaardigheden. Onderzoek naar referenties en screening PES-documenten.
6. CONTROLE
Doorlopend: Goedkeuren documenten, nabellen ingewonnen referenties en schriftelijke bevestiging van afspraken. Datacheck voor intakegesprek.
7. AANBIEDEN
Binnen 2 dagen na ontvangst aanvraag: Beste kandidaat/ kandidaten voorstellen, inclusief persoonlijke motivatie. Beoordeling Hero.

ONZE DIENSTEN

Hero Interim Professionals

Hero bemiddelt interim professionals; zelfstandig en gespecialiseerde seniors die hun sporen ruim verdiend hebben. Dat doen we vooral voor opdrachten binnen IT, maar ook voor Marketing, Sales en HR. Onze matching vindt plaats op basis van hard & soft skills én cultural fit.

 

Graag maken we eerst persoonlijk kennis met de inhurende manager. We bespreken dan o.a. de specifieke wensen, de opdracht en de cultuur. Met die kennis en door ons proces bieden wij binnen 48 uur al passende kandidaten aan. We zijn trots op de kwaliteit die we bieden en zijn daar doorlopend scherp op; continu monitoren we onze processen en sturen direct bij waar nodig.

 

Hero Interim Professionals. Working for you.

Hero Contracting Services

Centrale grip op decentrale inhuur

Behoefte aan één gespecialiseerd partner voor alles met betrekking tot externe inhuur binnen uw organisatie? Wij nemen u het contractbeheer, tariefbeheer, de juridische borging, de administratie en de facturatie uit handen. We verzorgen alle signaleringen, de uitvoerende werkzaamheden en de rapportages. U neemt de beslissingen en heeft zo meer regie dan ooit te voren over uw externe inhuur. Van uitvoerder naar regisseur

 

Hero Contracting Services. Working for you.

EXECUTIVE SEARCH

Een vaste positie invullen met een gedreven en ambitieuze professional die uitstekend past in de cultuur en bij de normen en waarden van jouw organisatie? Met een sterke persoonlijkheid, die snel up-and-running is en een structurele bijdrage aan de organisatie gaat leveren?

Hero Executive Search. Working for you.

Welke technologische trends kun je verwachten? En welke (nieuwe) ICT rollen zijn hiervoor nodig?

DOWNLOAD

De marktconforme tarieven van interim IT-specialisten in één overzicht?

DOWNLOAD

Hero’s Match Rate

0%

Op bijna alle (98,1%) concrete aanvragen weten wij profielen aan te bieden die door onze klanten als ‘match’ worden beoordeeld, altijd gebaseerd op zowel soft als hard skills. Een score die vooral voor onze klanten van belang is, maar waar wij trots op zijn en doorlopend aan blijven werken.

Yes, weer een FD Gazelle!

Hero heeft wéér een FD Gazelle gewonnen. Net als in de 3 voorgaande jaren mogen we de prestigieuze prijs ook dit jaar in ontvangst nemen. De FD Gazellen worden alweer voor de 15e keer uitgereikt. Ook nu is het belangrijkste criterium dat de onderneming de voorgaande drie jaar >20% in omzet moet zijn gegroeid. Bovendien moet het laatste jaar winstgevend zijn afgesloten.

Een team van experts inhuren?

Binnen 3 weken stellen wij een zelfsturend en gebalanceerd team samen. Klaar om voor jouw organisatie aan de slag te gaan! Meer weten over dedicated Hero-teams? We gaan er graag met je over in gesprek.

Onze diensten hebben we al ingezet voor: