Chat with us, powered by LiveChat

“Samen zijn wij Hero” (Blog door: Jeroen de Vries)

“10 jaar Hero. Een mijlpaal die ik graag met je deel. Wat zijn die 10 jaar leuk geweest. En wat zijn ze uitdagend geweest. Ondernemen betekent voor mij heel veel vrijheid, maar af en toe ook volledig in de greep zitten van je eigen bedrijf. Ondernemen is de top behalen en weer naar beneden vallen. En dan vol goede moed opnieuw starten.

 

Eerste onderneming

Op mijn 16e ben ik mijn eerste onderneming begonnen, natuurlijk in de automatisering. Ik heb gouden tijden gekend, maar ook een faillissement meegemaakt. Op mijn 24ste ben ik Nymos gestart, waarmee ik MKB automatiseringsdiensten leverde. In 2007 startte ik Hero naast Nymos, om ook detachering aan te kunnen bieden.

 

Ondernemen

2010 was onze grote doorbraak. Onze omzet werd 4,5 keer zo hoog. Nymos heb ik toen verkocht, omdat Hero alle aandacht verdiende. Maar het tij keerde. Begin 2011 werd een groot project op het laatste moment gecanceld. Hero stond weer bijna op 0. Heb zelfs mijn eigen bruiloft moeten afzeggen… Maar ook toen zijn we weer vol vertrouwen doorgegaan. In 2015 zijn we 76% gegroeid. En nu nog steeds zien we weleens een maand de orderportefeuille slinken. De ene dag win je, de andere dag verlies je weer wat. Dat is ondernemen. En juist die imperfectie en onzekerheid maakt ons gedreven. De weg naar succes is grillig en daardoor des te gaver.

 

Op koers

Deze afgelopen 10 jaar zijn we een start up geweest. In deze pioniersfase hebben we alles wat we verdienden, terug geïnvesteerd in het bedrijf. We hebben van alles en nog wat geprobeerd. Zoals u in onze jaarlijkse speeches heeft gehoord, zaten we altijd vol met nieuwe plannen. We hebben gezwoegd en geleerd. Nu, na 10 jaar, kennen we de do’s en don’ts. We weten waar we goed in zijn, hebben het volume om te doen wat we willen doen. We gaan een nieuwe fase in. 8 juni 2017, de dag dat we precies 10 jaar bestaan, sluiten we de pioniersfase af. We liggen op koers in relatief rustig vaarwater en we kennen de golfslag. Maar we zouden Hero niet zijn als we niet zelf golfslag creëren. We houden de innerlijke drive, de ambitie om beweging in gang te zetten.

 

10 jaar

Al 10 jaar strijden wij voor de beste matches, de beste service én een stevige relatie met opdrachtgevers, collega’s en kandidaten. Al 10 jaar werken we met Hollandse nuchterheid en doorzettingsvermogen, door heel hard te werken en heel veel plezier te maken, Door onze successen te vieren en onze missers te delen. Dat is Hero. Nu en over 10 jaar nog steeds. Dat kan alleen met fantastische mensen om je heen. We beschouwen onze kandidaten, ons team, onze opdrachtgevers als een framily: friends & family. En bijzonder waardevol is het dat mijn vader en moeder ook al bijna 10 jaar bij ons werken. We mengen graag werk met privé. We houden van goed en lekker eten, van samen een mooi glas wijn drinken, een event samen organiseren, elkaar inspireren, veel breder dan ons vakgebied. Ook sport zal altijd een wezenlijk element van ons DNA zijn. De oorsprong van Hero ligt op de squashbaan. Daar heb ik onze eerste klanten leren kennen. Ook Edwin Gierstberg, onze Commercieel Directeur, heb ik op de squashbaan ontmoet. Wij geloven in een sportmentaliteit, soms win je, soms verlies je. Maar je zet altijd door. Dat hoort bij onze identiteit. Samen zijn wij Hero.”

 

Uit het ondernemershart,

 

Jeroen de Vries

Algemeen Directeur