Chat with us, powered by LiveChat

Kwartiermaker

Regio: Utrecht
 
Voor één van onze eindklanten zijn wij op zoek naar een Kwartiermaker in de Regio Utrecht.

De Interne Bedrijven Informatie Voorzieningen en Automatisering zijn gestart met het inrichten van de demand- en supply organisatie voor de generieke voorzieningen van de klant. 

Doel is het nemen van de juiste strategische keuzes aangaande het ontwikkelen en gebruik van de beschikbare ICT systemen.

Je komt vanuit je eigen vakgebied met initiatieven en adviezen die de doorontwikkeling en innovatie van de klant op haar werkterrein versterken. 

 
 

Werkzaamheden:

Je versterkt het transitieteam. Het transitieteam wordt gevormd door de CIO, het hoofd Automatisering en hoofd Informatievoorzieningen. De transitie naar de demand- supply organisatie pakken zij gezamenlijk op. Als Kwartiermaker leg je verantwoordelijkheid af aan het transitieteam. 

De afdelingen informatie Voorziening en Automatisering (200 FTE) ondersteunen de organisatie bij haar bedrijfsvoering door voorwaarden te scheppen voor een goede informatievoorziening, functioneel beheer en automatisering van generieke voorzieningen, zodat de business kant zich kan concentreren op haar kerntaken voor burgers en bedrijven. Tevens dragen deze afdelingen actief bij aan de innovatie van primaire en bedrijfsvoeringsprocessen van de organisatieonderdelen, onder andere door een zogenaamde databrigade. De afdeling Centraal informatie- en procesmanagement staat opgesteld om beleid en kaders op ICT gebied vorm te geven.

De hoofden van de drie afdelingen sturen samen de transitie
 

Functie-eisen:

  • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur master of information management, bedrijfskunde, informatica of vergelijkbare opleiding
  • Je bent een strategisch denker en bent in staat om op directieniveau te opereren
  • Je hebt meerdere jaren ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, beheer
  • Aantoonbare ervaring met het oplossen van complexe informatievraagstukken en de inzet van moderne technologische oplossingen
  • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van beheer en onderhoudteams
  • Je beschikt over een goed politiek- bestuurlijk inzicht
  • Je neemt initiatief, bent analytisch, overziet complexe situaties, onderkent problemen en pakt deze systematisch aan, met oog voor de consequenties en verschillende belangen
  • Je toont ondernemerschap in je aanpak

 
Start: 2-10-2019
Inzet: 36 uur per week
Duur: 3 maanden met optie op verlenging
Deadline:

Voor vragen kun je ons bereiken op recruitment@heromail.eu of neem contact op met Gian Moorman bereikbaar via telefoonnummer +31852221900.