Team sessie Lencioni

Teamwork makes the dream work!

Binnen Hero hechten wij veel waarde aan ontwikkeling, op individueel- en teamniveau. Zo heeft iedereen, van de schoonmaakster tot de salesmanager, een persoonlijke coach. Maar ook vinden er sessies plaats per team met externe coaches en trainers. Op deze manier wordt niet alleen iedereen beter op zakelijk- maar ook op persoonlijk vlak, en dit maakt dat de samenwerking en uiteindelijk de resultaten verbeteren.
 
Gisteravond hadden wij met 40 collega’s een team-sessie, geïnspireerd door het boek van Patrick Lencioni; De 5 frustraties van teamwork. Deze sessie is een onderdeel van een traject waar heel Hero aan deelneemt.
Het was een erg leerzame, interessante en energieke sessie die geleid werd door coach Martin Stam en docent/collega Wouter de Vries. In het boek van Lencioni openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden in het algemeen worstelen, frustraties die de samenwerking flink in de weg kunnen zitten. In dit kader zoomden wij gisteren in op de situatie bij Hero en bespraken, in groepjes, ieders ervaringen en meningen. Mensen durfden zich kwetsbaar op te stellen en daardoor heeft het geleid tot mooie inzichten waarmee wij verder kunnen bouwen. Kortom; een erg leerzame en gezellige avond.
 
Heb je het boek nog niet gelezen? Wat ons betreft is het een absolute aanrader!